Hramul bisericii 2011 - Biserica Ortodoxa Sfîntul Stefan Cel Mare din Paris

Du-te la conținut

Meniul principal :

Hramul bisericii 2011

Actualitati > Activitati culturale

Hramul bisericii ortodoxe Sfântul Stefan cel Mare din Paris


Sâmbătă 2 iulie 2011 parohia crestin-ortodoxă "Sfântul Stefan cel Mare" si-a sărbătorit hramul. La eveniment a fost prezent si Înaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Iosif al Europei Occidentale si Meridionale. Din soborul de preoti au făcut parte părintele Protopop Marc-Antoine Costa de Beauregard, parohia Louveciennes; părintele Vasile, preot misionar în Franta; părintele Ioan Mera, parohia Lille; părintele Mircea Filip, parohia Romainville; părintele Diacon Grigorie Burac, parohia Limours; părintele Diacon Viorel Gala Nedelcu, Catedrala Mitropolitana; părintele Paroh Valeriu Jornea.

Înaltpreasfintitul Iosif a povestit enoriasilor despre rolul si importanta pe care a avut-o Stefan cel Mare
în perioada domniei sale, despre lupta sa pentru apărarea credintei, neamului si datorită căror fapte Patriarhia Română l-a canonizat pe marele voievod. Preotul Valeriu Jornea a explicat celor prezenti de ce ocrotitor al comunitătii a fost ales anume Stefan cel Mare, îndemnându-i pe credinciosi să-si păstreze si să transmită urmasilor credinta si limba strămosească.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un concert prezentat de ansamblul folcloric al parohiei condus de către dirijorul Gheorghe Ciumasu. După concert toti s-au adunat la o agapă frătească servită cu delicioase bucate nationale.
La sărbătoare au venit în număr mare enoria
si, prieteni din alte parohii românesti din zona pariziană si invitati francezi.

Parohia Înăltarea Domnului si Sfântul Stefan cel Mare are ca preot Paroh pe părintele Valeriu Jornea si face parte din Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale si Meridionale - Patriarhia Română.
De la înfiin
taera parohiei la 21 octombrie 2007 si până în prezent aici au botezati în jur de 220 de copii, adulti si convertiti, au fost înregistrate circa 100 cununii. Pe lângă biserică există un grup folcloric, o mică bibliotecă, se predau cursuri de limbă română pentru copii, cursuri de limbă franceză pentru adulti, un studiu biblic, sunt oferite gratuit consultatii juridice.
Slujba de duminică incepe la ora 9.00.

Adresa bisericii este 125 rue de Ruffins, 93100 Montreuil, Franta, situl web http://paris5.mitropolia.eu/


 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal